dijous, 28 de juny del 2012

28 de juny: Ni un pas enrere, les llibertats i els drets no es toquen

Font: wikipedia.org

La Comissió Unitària 28 de Juny de Girona organitza avui dijous la celebració del Dia Internacional per l'Alliberament Lèsbic, Gai, Transsexual i Bisexual (LGTB), amb un seguit d'actes que enguany tenen la característica d'Actes Centrals a Catalunya.

Tot i que es proposa una jornada festiva, es viu aquesta diada amb profunda preocupació. La majoria absoluta del PP a Madrid posa en perill els avenços que hem fet en els darrers anys. Un tema que preocupa és el recurs que el PP va interposar al Tribunal Constitucional contra els matrimonis homosexuals que afecta més de 40.000 parelles de tot l'Estat. Caldria una ràpida solució que en aquest cas seria la retirada del recurs. Si com tot fa pensar, no es pot deixar aquests milers de matrimonis en una situació de greu indefensió.

L'acte principal serà la manifestació a les 8 al Pont de Pedra, però s'han previst més activitats. Així, als Jardins de Fora Muralla hi haurà una Festa per l'Alliberament a partir de les deu del vespre, amb servei de bar i música amb l'actuació dels DJ Gori i DJ Nuri.

Valorem com un pas endavant que el govern de la ciutat rectifiqui i proposi en la sessió plenària del juliol la creació d'un consell municipal per a gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals. Pot ser un bon marc per a defensar els drets existents, ampliar-los si s’escau i vetllar per assegurar que l’homofobia persistent encara pugui ser denunciada i eradicada.

Voldríem a l’horitzó que Girona esdevingués una ciutat lliure d’homofobia, on les llibertats personals i els drets col·lectius fossin plenament respectats, un exemple que ens omplís d’orgull i fos una tarja de presentació per a totes aquelles persones que vénen a la nostra ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada