dilluns, 13 d’agost del 2012

D’agost a agost. Del PIRMI als 400 euros.

Font: Aragirona.cat
Recordo com, ara fa un any, el govern de CiU a la Generalitat feia un pas endavant en les seves polítiques inútils del dolor, i intensificava la seva agressió a les persones més humils amb la retallada de la renda mínima d’inserció. El passat  juliol s’han atrevit amb les entitats socials, i el Govern ha deixat de pagar per la prestació dels serveis públics que aquestes entitats gestionen.
Entre les dues dates, CiU i el PP han aprovat la Llei d’Estabilitat Financera que obliga a abonar els interessos als bancs abans que els serveis socials. Els hi ha faltat temps per acudir al rescat dels bancs amb diner públic i posant els nostres drets com a aval. I han encobert la immoralitat de les participacions preferents.
Són polítiques que cap ciutadà/na no ha votat en cap programa electoral; són decisions adoptades en clau autoritària, sense deliberació pública.
Ara el PP hi afegeix l’ambigüitat calculada per no prorrogar l'ajut de 400 euros al parats que han esgotat les prestacions, una nova indignitat que s’afegeix a la seva cartera de agressions salvatges.
És brutal l’impacte de les polítiques de dretes. Primer amb el PSOE, i ara amb el PP a l’estat  i CiU a la Generalitat i a l’Ajuntament.
Però Girona i el conjunt del país han mostrat noves energies cíviques : energies de rebel·lia i creativitat; de compromís i construcció d’alternatives. La PAH, la Mancomunitat de Santa Eugènia, la valentia dels veïns de Mas Ramada, la perseverança de l’AA.VV. de Sant Narcís, la mesa d'entitats, les accions sindicals unitàries...
A aquest agost nefast per les noticies econòmiques i socials li ha de succeir un setembre prenyat de mobilitzacions socials i nacionals. Torna Serrallonga!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada