dimecres, 29 d’agost del 2012

Els “catalans de Burgos” i el rescat

Font: La Vanguardia

El meu avi, Joan Serra Mont, l’altre no el vaig conèixer ja era mort quan vaig néixer, anomenava “catalans de Burgos” a aquells que formant part de la burgesia catalana, van donar suport al 18 de juliol i després s’aprofitaren econòmicament del franquisme.

Com que la transició no els va tocar ni una mica el seu poder econòmic, els seus descendents han mantingut i augmentat la seva riquesa i òbviament la seva influència política.

De forma camaleònica, guardaren camises blaves i jaquetes blanques i amb roba de disseny, surten a totes les fotos de gent important. No ets ningú en política si no fas una conferència als teus “cercles” i has d’agradar perquè t’obrin les portes els més importants mitjans de comunicació, que desde l’ombra, o no tant, controlen.

Aquests tenen fortunes que podrien perfectament cobrir els 5000 milions que demana la Generalitat al govern de l’estat. No ho fan per què no se’ls ha demanat o no se’ls ha demanat per què no ho farien? Estem parlant d’una nova emissió de bons de la Generalitat que no expropia res, al contrari, els donaria uns dividends suculents!

Solament els dos Mas ho saben, el Cullell i el President. Però ja que demanen que el poble de Catalunya surti al carrer per ajudar-los amb la reunió del Rajoy, per què no demanen ajuda als “catalans de Burgos” que tant els han ajudat a ser conseller i president? Se’ns dubte aniria més tranquil a la reunió!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada