dijous, 6 de juny del 2013

No acceptarem l’augment del preu de l’aigua al proper Ple de Girona.




En el Ple del dilluns 10 de juny, es vol aprovar un augment del 3,6 per cent de la factura de l’aigua a totes les gironines i gironins. Plou sobre mullat, valga la ironia, per que es va desaprofitar fa pocs mesos replantejar a fons el tema de l’aigua a la nostra ciutat.

Amb els vots de CiU+PP+PSC, l’aigua pública de Girona va continuar en mans d’una empresa mixta, amb majoria del sector privat. De res va servir la Moció de l’Ateneu de Girona, el debat públic, la creació a Girona de la Plataforma “Aigua és vida”.

Era el moment d’una remunicipalització. Municipis, regions i països sencers arreu del món estan retornant al sector públic allò que mai no hauria hagut de deixar de ser-ho: la gestió del cicle integral de l’aigua. París, Grenoble i Tolosa (a França) ja han retornat a la gestió pública els serveis d’aigua i sanejament. Com a resultant, les tarifes són més ajustades i els serveis són millors. Fins i tot han baixat.


No n’hi ha prou amb què es digui que l’aigua és un bé públic, ha de ser pública, ha de retornar al control democràtic i social. Demanem poder fer una Audiència pública sobre la gestió de l’aigua a Girona. A Girona som molts i moltes que ho tenim clar i ho continuarem defensant. I evidentment ens oposarem a la puja del 3,6%,  els temps no estan per escanyar més al ciutadà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada