dilluns, 14 d’octubre del 2013

El 16-O, tots i totes al costat del Bloc de Salt!


Resten pocs dies per que l’ordre de desallotjament del bloc ocupat per la PAH a Salt s’executi. No ha estat el jutjat que portava el cas el que ho ha decidit, ha estat la fiscalia que va urgir a la audiència i aquets estimar un recurs que comminava a fer el desallotjament. Darrera hi ha un rerefons més polític que judicial i sobretot les pressions del SAREB, el “Banc dolent”, que no vol que l’exemple de salt s’estengui per altre immoble, molts, que estan sota el seu poder.

Les famílies que hi viuen i la gent que solidàriament els hi fa costat no estan sols, han estat i continuen arribant multitud de mostres de solidaritat. Per a molts son un exemple de fermesa i valentia davant de l’adversitat. Defugen la resignació i el derrotisme que des del poder s’ha anat induint a tanta i tanta gent malmenada per la crisi, volent tancant-la en el redós individual i familiar, culpabilitzant-la dels problemes i foragitant tota mena d’esperança col·lectiva.


Defensar el Bloc és defensar aquesta esperança en la col·lectivitat, en el protagonisme de la gent,  per a fer-los part activa de la solució dels seus problemes. I es una resposta combativa contra al impunitat, exigint responsabilitats a tots aquells que han jugat amb les cases de la gent, que els han enredat per a fer-se d’or, uns pocs,  i que arribada la crisi no han tingut escrúpols per a fer-los fora de casa i apropiar-se del immobles i de la vida de les persones, condemnant-los a deutes impagables.

Pot ser, espero que no!  el 16,  la força bruta s’imposi a la força de la raó, pot ser que creguin que si els fan fora, ens fan fora, guanyaran, però s’equivoquen. No guanya qui no convenç, i les victòries fonamentades en les mentides són efímeres. Molts hi serem com  a testimonis actius, com a escut democràtic contra la barbàrie, més repugnant encara, quan aquesta es vesteix amb la toga de la justícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada