dilluns, 7 d’octubre del 2013

Santos Torroella, una col·lecció i un fals debat.


No hi ha diners per comprar la col·lecció Santos Torroella, per fer les obres a la Casa Pastors i preveure el manteniment i personal d’un centre d’aquesta mena. Fi del debat. Però no! s’entesten a marejar-nos, des del govern, amb declaracions buides del conseller de cultura, buides en contingut i encara més en diners, i des de l’oposició socialista fent debats que no solucionen el punt principal, no hi ha diners,  i fan un brindis al sol demanant a les altres administracions, tant escurades o més que la nostra, que n’hi posin. Sembla que no hi ha temes més importants!


En uns moments molt difícils, amb una demanda social creixent i amb uns recursos públics minvants, encara la vella política treu les orelles i s’entesta en fer-nos viure en el vell conte de fades, quan els diners de la construcció, requalificacions i impostos, pagaven la festa! Es cert que la vella política els hi ha funcionat molt bé, o un o altre sempre han governat en els darrers trenta anys, però la caixa està buida.

Fins quan els ciutadans seran espectadors d’aquest fals debat i exigiran que els seus representants donin solucions als problemes reals o com a mínim ho intentin? Un analfabetisme polític induït des dl poder polític i econòmic és el principal enemic del canvi, per això costa tant passar de la protesta, sovint parcial, d’un problema que tens davant de casa, a l’alternativa, local o general.

El grup municipal al que pertanyo, ICV-EUiA, insistirà en tancar una via que no ens porta enlloc, o més ben dit, ens porta a un lloc que no cal anar-hi.  Creiem, però, que la cultura és una font de promoció social i econòmica, que cal promoure i des de la política acomboiar i no dirigir. Creiem que cal un debat sobre el present i futur de la cultura a la ciutat i en aquest debat les veus dels creadors han de jugar un paper cabdal i els representants socials han de situar necessitats i possibilitats en el marc d’una societat amb múltiple necessitats  en les que la cultura pot i ha de jugar un paper mobilitzador i catalitzador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada