dimecres, 28 de gener del 2015

L’alcalde de Girona completa un mandat. Fi de cicle?


No soc pas un futuròleg i desconec el resultat electoral del proper 24 de maig, però si que estic segur que el proper govern serà força diferent del que hem tingut aquests darrers anys a l’ajuntament. Un govern en minoria que ha arribat amb el darrer pressupost aprovat amb “geometria política variable”, consolidant l’alcaldia però assumint polítiques que no estaven en el seu programa inicial.


Puigdemont com a bon comunicador en el seu “spitch”, que tancava el debat el dilluns passat en el Ple de pressupostos, feia un balanç triomfalista i el feia venir bé com si tot hagués anat sobre rodes i no s’hagués apartat res del guió que tenia al començar el mandat. Bé, no estava malament com a discurs de candidat, de tots es conegut la seva voluntat manifesta revalidada fa poc pel seu partit. Oblidava però, entre altres coses, intencionadament, els maldecaps, la suor freda, quan es va quedar minuts abans de començar el Ple fa dos anys sense aliats per ordenances i pressupostos...Sembla fer venir bé allò de "tot va bé si acaba bé".

No cal treure mèrits a qui els té, i bona sort...qui s’hauria pensat el “big bang” de gairebé tots els grups municipals de l’oposició, on solament ICV-EUiA ha mantingut coherentment el seu nombre inicial. Aquesta circumstància entre altres fa, com deia , irrepetible aquets mandat i feia del pressupost aprovat, com deia molt bé la Nuri Terés, un pur tràmit.

En unes circumstàncies normals la reelecció de l’actual alcalde seria gairebé un pur tràmit, però tot està tant trasbalsat que pot entrar per la finestra el vent de canvi, de canviar-ho tot, es a dir que a menys de quatre mesos no estigui tot el peix venut. De nou però la sort i la miopia d’una bona part de l’oposició, encantada mirant-se el melic, li pot estalviar als que governen un bon ensurt. Però, si governen els mateixos governaran diferent... i no vol dir millor, al temps!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada