dissabte, 10 de gener del 2015

Tot el suport als malalts d’hepatitis C, en espera de nous tractaments


No és una novetat que presentem una moció conjuntament amb la CUP, ho hem fet molt sovint en aquest mandat, coincidim en l’ànalisi de la situació que vivim i en qui són els responsables, discrepem a voltes sobre els procediments, resultat de la diferent experiència en la nostra trajectòria no exempta de contradiccions. La proposta conjunta que fem és necessària i urgent i cerca posar fi a una injustícia que mata.


La moció que es portarà a votació el proper dilluns on es demana al Ministerio de Sanidad que agilitzi els tràmits i posi a disposició de tots els malats els nous tractaments, més efectius, ja disponibles, recull les reclamacions dels afectats i especialment els darrers esdeveniments amb la plataforma d'afectats d'hepatitis C, que van ocupar el Trueta durant el Nadal reclamant el nou tractament. 

Es recorda que a Catalunya només els malalts en situació "molt greu" reben els tractaments més moderns i efectius, la resta reben el tractament antic que provoca efectes secundaris molt greus, tal com va declarar la portaveu dels afectats Deborah Ceballos.

Les retallades i l'austeritat estan condemnant a pitjor condicions de vida i fins i tot posant en risc vides quan és mèdicament possible tenir tractaments efectius, estem pagant el deute de la banca amb les vides de la nostra gent.
Només els malalts en situació "molt greu" reben els tractaments més moderns i efectius, la resta reben el tractament antic que provoca efectes secundaris molt greus, tal com va declarar la portaveu dels afectats Deborah Ceballos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada