dijous, 2 de juny del 2011

Tots els colors del verd, allà al País Basc

Ja fa uns anys que participo un parell de dies com a professor en un Màster de la facultat de Ciències Polítiques de la Universitat del País Basc. Em permet relacionar-me amb professors i titulats joves i, a més de la tasca docent, em posen al dia dels esdeveniments d’un país que per tradició familiar i proximitat amb Catalunya el sento molt a prop.

He tornat optimista, la llosa pesant de la violència sempre present des de fa anys sembla trencar-se definitivament. Aquest era el clima que es respirava al sopar amb alumnes i ex-alumnes, alguns d’ells regidors electes el passat 22 de maig.

No ho tenen fàcil, però molt més que fa uns mesos. La presència de Bildu és una alenada d’aire fresc, gent molt jove, afavorida indirectament aquesta renovació al tenir els candidats que demostrar la seva “no contaminació” en llistes precedents de l’esquerra abertzale. Menys sectarisme i més diàleg entre la gent diversa que formarem una tertúlia d’hores inabastables.

A voltes en moments difícils al País Basc i a Catalunya, la gent, els que volem canvis, podem donar el millor de nosaltres mateixos.

Verd, esperança.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada