dilluns, 6 de juny del 2011

Eco.sí. Un punt de trobada en el camí d’un altre model de societat

Recordo la primera edició de la Fira Eco.sí a la plaça de les Botxes, al mig de la Devesa. Era l’any 2005, i a més il·lusió que mitjans, des de l’Ajuntament vam aconseguir fer néixer aquest esdeveniment que cada any commemora el Dia Mundial del Medi Ambient. Des de llavors, l’Eco.sí ha esdevingut un punt de trobada de tot el món alternatiu.

Enguany la fira ha aconseguit aplegar molts esdeveniments diferents que han confluït en un sol espai: el mercat de Món Empordà, la Trobada de remeieres i remeiers de Catalunya, els 30 anys dels naturalistes de Girona i la pròpia Fira eco.sí.

De l’experiència en podem concloure ja una cosa, i és que quan parlem del treball en comú, 1+1 no són dos si no molt més. La sinergia ens multiplica el resultat. La prova la tenim en l’extens catàleg de tallers, debats, conferències i actuacions que s’han fet aquest cap de setmana a l’Eco.sí. Cinc sales simultànies amb 115 actes que han acollit a personalitats tant rellevants com Carlo Petrini, Arcadi Oliveras, Joan Martinez Alier, Josep Pàmies o Enric Duran. Eco.sí ha esdevingut més que mai el seu sobrenom de Fira de la Cultura Ecològica de Girona.

Aquests dies en que els indignats de la plaça Catalunya practiquen la sana denúncia i la reivindicació dels canvis que necessàriament han de venir, és bó constatar que també hi ha una enorme quantitat de gent que de forma complementària s’aplega per practicar, compartir, experimentar i construir, com si d’un puzzle es tractés, iniciatives concretes que juntes formaran una nova societat que serà més justa i ecològica que l’actual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada