dijous, 9 de juny del 2011

Avís amical als indignats. Uns fets que no poden portar el vostre nom.

Avui he estat testimoni d’uns fets que desprestigien a una part, vull pensar que molt minoritària, dels indignats que encara acampen a la Pça. Catalunya de Girona. Sortint de l’Ajuntament he vist quatre o cinc individus que seguien a crits al candidat a l’Alcaldia Carles Puigdemont. Deien quelcom semblant a que els hi pagués uns cerveses (sic) i després l’insultaven barrejant els insults amb crides contra “els banquers i polítics”. Venien sembla de la Plaça Catalunya i l’han seguit al reconèixer-lo quan passava des de casa seva en direcció a l’Ajuntament...


He estat testimoni també aquests dies del actes del indignats de denúncia però alhora plens de civisme. Ara bé, temo que la perllongació de l’acampada acabi fent derivar el moviment plural i cívic en un reducte dels que autoanomenant-se “anti-sistema” viuen i conviuen de la marginalitat en què el sistema els situa. Com han fet els precursors del moviment 15M a la porta del Sol de Madrid convindria donar una data per acabar amb l’ocupació de places i resituar el moviment en noves accions que siguin àmpliament seguides. De no fer-ho així, l’aïllament i la marginalitat acabaran amb la simpatia que han generat en àmplies capes de la ciutadania.


Però per sobre de tot, qualsevol ciutadà siguin quines siguin les seves conviccions polítiques ha de poder passejar tranquil·lament per la ciutat sense que ningú es cregui amb el dret d’insultar i amenaçar. Pels que no sàpiguen història s’anomena “esquadrisme” als escamots feixistes que amenaçaven en la Itàlia dels anys vint als ciutadans demòcrates que no eren de la seva corda.

4 comentaris:

  1. Joan,

    En primer lloc, gràcies per presagiar que certes actituds són només una part minoritària del moviment. Així és. En un moviment social a vegades es difícil discernir els actes individuals, com aquest, dels col·lectius com el conjunt d'assembles, manifestacions i altres accions que es realitzen des del moviment d'Indignats a Girona.

    T'escric per avançar-te que estem preparant una resposta consensuada al teu escrit, que segurament publicarem al llarg del dia d'avui.

    Jordi Gran
    Representant de ningú, però involucrat amb el moviment d'Indignats

    ResponElimina
  2. Estàs segur que aquests individus son part del moviment de protesta del 15M, Joan? A mi m'estranyaria força, però ho comentarem a l'assemblea i a la comissió de convivència.

    Salut!

    Marc Guerra.

    ResponElimina
  3. En resposta al seu escrit volíem comunicar-li que aquests fets no porten el nostre nom. Un dels punts bàsics de la nostra actuació, com a moviment plural, és el respecte a totes les persones, per igual. La realitat és complexa, com totes sabem i el moviment dels “indignats” entra de ple en aquesta realitat, conviscuda en el seu si per totes aquelles persones que volem formar-ne part. Per això les decisions sempre passen per una assemblea popular que aplega a totes aquelles persones que volen lluitar per un canvi social, econòmic i polític. Entenem que aquests fets que vostè explica van succeir no com una decisió assembleària si no a títol individual. Creiem que un altre sistema és possible, volem anar més enllà d'estar en contra d'un sistema que ja existeix perquè això només ho fa créixer més. No dubti que aquest tema serà tractat a la comissió de convivència.

    ResponElimina
  4. Les vostres respostes em confirmen que el moviment dels indignats manté el que ha estat les seves senyes d’identitat: la fermesa en les propostes i el respecte per les formes.
    He defugit tota mena de paternalisme en els comentaris que he fet sobre les vostres actuacions, en algunes he participat com un ciutadà més, d’ací la preocupació davant d’uns fets que poden desprestigiar la bona feina feta.

    Resto a la vostra disposició, una abraçada."

    ResponElimina