dimarts, 23 d’agost del 2011

El PIRMI, Girona i el fons de contingència

L’ajuntament de Girona ha fet bé d’habilitar una línia d’ajuts per assegurar que la gent que no ha cobrat el PIRMI sia per la maldestra modificació de la forma de pagament o pel retard injustificat d’aquells que esperen des del mes d’abril hi puguin accedir.

Això és possible perquè el govern anterior vàrem situar en el pressupost una partida que des del 2009 figura amb el nom de “contingència”. L’experiència ens va portar a arbitrar un quantitat important que permetia en els temes socials sobrevinguts per la crisis fer-hi front.

L’augment dels ajuts d’urgència el 2009 i 2010, les accions socials del Pla de barris que la Generalitat va deixar de finançar a l’espera del contracte posterior al Pla. I ara els retards del PIRMI.

Em manca però el reconeixement del nou govern a aquesta bona previsió, sense la qual no hi hauria ajuts al no estar pressupostats, com passa en altres ajuntaments.

Em manca també un rebuig clar a les insinuacions del govern de la Generalitat de que tot aquest desgavell es feia per lluitar contra el frau. Quants del miler de PIRMIs de Girona són fraudulents? Perquè si no n’hi ha el govern de la Generalitat menteix.

2 comentaris:

  1. Hola Joan, i com es pot accedir a aquest fons de contingència? jo no he cobrat el pirmi des-de juliol i la meva inserció al mercat laboral está pendent des-de fa mesos de la aprovació d' un projecte mediambiental que he presentat a diferents entitats públiques i privades, així que he invertit tant de temps en aquest projecte que no m' he pogut dedicar a generar cap altre fons d' ingresos, tret de ventes puntuals de productes ecològics. Tinc 3 fills adolescents i tampoc m' han concedit ajudes per menjador, ni llibres ni rès. T' agrairía, si ho saps, informació sobre el tema. Moltes gràcies.

    ResponElimina
  2. Hola Cristina:

    En Joan m'ha demanat que t'enviem un correu des del grup municipal per mirar de quedar i veure'ns. T'envio un email.

    Una abraçada molt forta

    ResponElimina