dimecres, 24 d’agost del 2011

Ni un pas enrera. Volem el Centre de dia de Sta. Eugènia i els pisos per a Gent Gran al Barri vell.

Foto Marc Martí


Avui el Diari de Girona se’n fa notícia d’unes declaracions de l’actual regidor de serveis socials Eduard Berloso a la cadena SER.

Resumint ve a dir que paralitza l’obertura del Centre de Dia per a Gent Gran de Sta. Eugènia i no començaran les obres ja pressupostades dels pisos assistits per a gent gran que s’havien de fer a l’antic conservatori de les Voltes d’en Roses. L’argument és que no hi ha demanda.

He volgut contrastar aquestes declaracions entrevistant-me aquest mati amb el regidor, la visita ha estat curta doncs no m’ha donat cap informació contrastada, cap informe solvent. Més enllà de judicis de valor sobre els costos i llistes d’espera poc informades.

Què hi ha darrera d’una pas enrera d’aquesta magnitud en uns serveis per a la gent gran de la ciutat que l’actual alcalde va considerar modèlics? Tot em fa pensar que és un posar-se la tireta abans de la ferida, que el finançament del contracte programa amb la Generalitat i els acords amb la diputació poden baixar i aleshores s’ha de vendre que no es pot mantenir determinades apostes no perquè no s’ha sabut aconseguir els diners necessaris sinó perquè no fa falta.

No es pot admetre un pas enrera en les polítiques socials de la ciutat, encara menys amb aquestes formes, amb aquesta improvisació i desconeixement. Per a mostra un botó: es diu que es crearà un centre jove en lloc del centre de dia i es traslladarà el centre obert situat a la plaça del “Barco” de Sta. Eugènia, centre on hi ha nens de 6 a 12 anys!

Desmuntar les coses que funcionen es fàcil, el difícil es mantenir-les i millorar-les.

1 comentari:

  1. Estic amb tú, Joan. La decisió emsembla injusta i immoral.
    He fet un comentari al facebook a la nota que al respecte ha penjat en Martí Carreras.

    Ho tenim clar!

    Una abraçada.

    ResponElimina