dimarts, 31 de gener del 2012

El Ple de Pressupostos: un resultat previsible



Un ple feixuc amb un resultat predeterminat, amb aquestes poques lletres podria resumir-ne el que va passar ahir a l’Ajuntament.
No vull desmerèixer les intervencions dels grups, però més enllà d’explicar  amb més o menys traça el seu posicionament, no es va produir cap retorn que permetés ampliar l’acord més enllà dels 13 vots necessaris.
No nego les dificultats que es donen per a què qualsevol govern pacti amb l’oposició si ja  tens d’entrada els vots necessaris. Se'm pot contestar  que sempre és millor gaudir del més ampli suport, ara bé , tot  pacte necessita de concessions per a què es doni i en el nostre cas, han de ser substancials.
L’augment de la despesa social, el gir a la retallada en cooperació tornant al 0,5%,  el retorn a la xifra d'anys enrere en transport públic, la partida absent  del Pla energètic....pugen a prop del milió d’euros, doncs les demandes que nosaltres fem són d’aquesta magnitud.
Quan governàvem en coalició ens esforçàrem per introduir millores socials , educatives i ambientals. No pocs equipaments i serveis que ara té la ciutat són la conseqüència d’aquestes negociacions any rere any. Des de fora del govern ho voldríem intentar, però xoquem amb el partit que fa d’oposició de l’oposició, el PP, que atorga el seu vot, amb l’argument de la sintonia amb el pla de govern de CiU i la coincidència programàtica, per poca cosa.
Farem al·legacions en aquets sentit abans expressat, però en sóc un xic escèptic. Tenim l’experiència de les ordenances, on la majoria de les nostres al·legacions no varen prosperar.
Resta però encara molt de temps per a cloure aquest mandat i amb el que cau les aliances d’avui poden debilitar-ne o fins i tot esdevenir antagòniques.
Serem conseqüents amb els resultats que vàrem obtenir i sense dogmatismes i amb una actuació coherent, guanyar-nos la confiança dels gironins i gironines que poden veure necessària i útil en una opció política com la nostra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada