dissabte, 14 de gener del 2012

Neteja i treballadores, un conflicte que s'ha de solucionar

Foto: Diari de Girona
Hi ha feines que són imprescindibles i poc valorades, un exemple és la neteja dels equipaments públics. Com a professor sempre he valorat que quan arribo a les 8 del mati a la feina trobo l’aula neta . Com a usuari dels serveis públics m’importa trobar unes instal•lacions netes. Aquestes reflexions les faig a la llum d’uns fets que em preocupen, per una part la temptació de les administracions de retallar hores de neteja en aquests equipaments per “estalviar” i/o retallar, d’altra banda la temptació de les empreses concessionàries d’endurir les relacions laborals per optimitzar beneficis.


En concret l’ajuntament de Girona sembla que vol retallar hores en determinats equipaments per així compensar amb aquestes hores la dels equipaments com la Marfà que s’han d’obrir de nou. Res a dir si això afecta a despatxos, als que pot ser sí que es poden destinar menys recursos, de cap manera si afecten escoles i serveis socials o sanitaris, amb una repercussió negativa evident. El que és del tot inadmissible és que l’empresa aprofiti l’avinentesa per, excusant-se amb aquets fets, posar la por al cos a les treballadores, que son àmpliament majoritàries en aquest col.lectiu, posant en qüestió la seva continuïtat en la feina. A més s’hi afegeix la iniciativa de l’empresa de sancionar treballadores del comitè adduint,i mentint, que l’ajuntament se ha queixat. Aquesta excusa la fan servir també per acomiadar una treballadora que consideren conflictiva. 


Al meu parer l’Ajuntament no pot acceptar un comportament d’aquesta mena d’una empresa que té prorrogat el seu contracte i s’ha de presentar al proper concurs d’ací a poc. La fragilitat en la que es mouen la majoria d’aquestes treballadores, moltes d’elles de mitjana edat, que trobarien molt difícil trobar una altre feina si les acomiaden, s’ha de compensar amb una actitud enèrgica i valenta de l’administració municipal com a contractant del servei.


En moments tant dificils hem de defensar unes condicions laborals justes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada