divendres, 27 de gener del 2012

A Girona no ens podem permetre reduir el nostre esforç en cooperació




El voluntarisme és un estat d’ànim dels que no es resignen a ser espectadors davant les desigualtats. D’aquest estat d’ànim surten els voluntaris que des de les associacions contribueixen a la cohesió social. Catalunya i Girona en són un exemple.

Sovint des d’aquest àmbit han sorgit projectes de cooperació entenent que la desigualtat en la qual vivim té un origen multi causal i una d’aquestes és la manca de recursos per al desenvolupament que porta a molta gent a una emigració forçada.

El codesenvolupament, integrant persones nouvingudes que viuen entre nosaltres i desenvolupen projectes en el seu país d’origen, ha estat en els darrers anys una línia que des de l’Ajuntament s’ha anat consolidant. Tanmateix moltes organitzacions de cooperació i solidaritat han trobat complicitats i ajudes.

Tots aquests projectes es trobarien en perill si s’aprova tal com està la partida del projecte de pressupost 2012 per a solidaritat i cooperació que s’ha reduït en un 51,46 %, és a dir de 342.000 a 166.000 euros.

En el proper Ple recordarem que des del 2006 hem destinat l’1% dels recursos propis per aquesta finalitat i que ho vàrem aplicar amb el consens de tots.

Tinc confiança en que el govern rectifiqui, Girona ha estat sempre una ciutat solidària. Aquest voluntarisme és transversal i es comparteix des de molt punts de vista, laics i religiosos, polítics i socials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada