dissabte, 21 de gener del 2012

Girona ha de gaudir de bona salut!


Si preguntem a la gent del carrer quins serveis considera imprescindibles en primer lloc sortirà la salut. No fa pas tant de temps els diners eren el factor que diferenciava un bon d’un mal accés als serveis sanitaris.

A Catalunya en els darrers anys tots els organismes internacionals han reconegut la qualitat del nostre sistema de salut, amb la particularitat de que la relació de qualitat-preu és una de les mes competitives del món.
És rotundament fals que el sistema català de salut és tant car que no ens el podem pagar, ans el contrari, en aquests darrers anys s’havien reduït el nombre d’afiliats a les mútues privades a favor de la salut pública.

Per què el govern Mas, amb el suport del PP, s’entesten en desgavellar i tirar per terra un sistema  que ens ha costat tant d’aconseguir? Possiblement en lo subjectiu un deprecia el que ignora, no sóc capaç d’imaginar-me al President Mas i a la seva família en un ambulatori fent cua, recorden  el “raconet”  a un banc de Suïssa  que li va trobar hisenda al seu pare? L’explicació, i no em diguin mal pensat, es pot trobar precisament en la caiguda del negoci de les mútues sanitàries privades que poden trobar en les retallades de l’eficient sistema públic la solució als seu problemes financers.

L’ajuntament i el seu govern no pot mirar a un altre costat. En el darrer Ple vam defensar una actitud més activa per assegurar el manteniment dels serveis de salut a Girona i la seva qualitat, però de nou ens vam trobar amb la negació de l’evidència, mai com en aquest mandat  he observat una actitud tant servil de l’ajuntament respecte a la Generalitat.

El Trueta i els centres d’atenció primària han de gaudir de finançament suficient i de  personal adequat per assumir les tasques que fins ara han assumit. No es pot deixar passar més temps per saber quan i amb quins mitjans es construirà el nou Trueta.

Amb la salut de les gironines i els gironins l’Ajuntament  ha de ser bel·ligerant i actiu. Continuarem insistint!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada