divendres, 6 de gener del 2012

Visca els tres reis! Volem un rei negre de veritat!

Foto Diari de Girona. Autor: Aniol Resclosa

La cavalcada dels Reis un any més ha omplert els carrers del centre de la ciutat amb la màgia que generen les veus de centenars de nens i nenes cantant visca els tres reis. A l’espera dels nets, quan toqui, amb uns fills ja grans, sóc ara més espectador que mai. Ressona, però, una pregunta que els meus fills ja em feien quan passava la cavalcada, per què el rei negre va pintat?

Una pregunta que encara molts pares i mares no deuen saber contestar. No ha arribat l’hora de que sigui innecessària una resposta perquè no calgui fer la pregunta?

Malgrat la crisi, la cavalcada manté gairebé intactes les característiques dels anys anteriors. "La il·lusió no es retalla i menys en moments difícils com els actuals que creiem que encara fa més falta", ha afirmat l'alcalde, i estic d’acord. Però no ha arribat l’hora de que mantenir la tradició no ha de voler dir no adaptar-se a l’actual realitat gironina, on molts dels nostres conciutadans no els hi caldria pintar-se per fer de rei negre?

L'ajuntament destina 61.000 euros a les diferents entitats que s'encarreguen d'organitzar la cavalcada, són molts diners, ben emprats pel que jo sé, ara bé, no caldria suggerir als organitzadors, si no surt d’ells mateixos, que l’any que ve normalitzem en la cavalcada el que ja és normal al carrer?

Volem un rei negre de veritat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada