diumenge, 16 de setembre del 2012

Un breu resum de les comissions informatives preparatòries del ple del dilluns 17 de setembre

Font: el Punt Avui.
CI d'Alcaldia. Només un punt: s'aproven les festes locals pel 2013: el 25 de juliol i el 29 d'octubre.

CI Hisenda. Han creat les Normes de procediments per a la gestió del patrimoni municipal (ens donen un CD). Estimació i desestimació d'al·legacions del trenet turístic. Atermament definitiu del municipi de Girona.

CI Promoció. Tres temes d’urbanisme. Una modificació puntual del PGOU per a redefinir la zona del Pont de la Barca i les edificacions que voregen el riu Ter. Una modificació del PGOU per tal de deixar sense efectes les dues ARE ( àrees residencials estratègiques) que hi ha a la ciutat. Ens diuen que la Generalitat no les pensa promoure i que caldria reconvertir aquestes zones a partir de plans especials. Una modificació del PGOU per tal de facilitar que el Celler de Can Roca pugui tirar en davant un projecte d’abast cultural i gastronòmic de gran importància, cal una ampliació tot construint uns baixos a l'edifici del restaurant. El PGOU no preveu aquesta possibilitat, la zona ha esgotat l'edificabilitat i caldria modificacions. Demanem compensacions.

CI Ciutadania. Campanya de sensibilització contra els excrements de gossos. Comença el 17 de setembre. Espais tancats per a gossos: Parc Migdia, Devesa, Mas Masó. Dissabte: mercat de segona mà i fira d'intercanvi a la plaça del Barco. Registre d'ones electromagnètiques: s'amplia un control fix i un de mòbil. Els resultats al web municipal. Tema de Ple: una proposta d'acord per sumar-se a la Moció que van presentar al juliol el Consorci Alba-Ter. Considerem que ha d’anar a l’apartat de mocions i que duplica la primera Moció d'entitats presentada per l'ANG i l'Ateneu Naturalista sobre aquest tema, de fet l’únic punt de diferència és la privatització de l'ATLL. Setmana sense cotxes: l'ajuntament s'adhereix a la campanya de l'ATM, deñ 22 a 29 de setembre. Ajustaments semafòrics, semàfor amb comptador de vermell a plaça Marquès de Camps/ronda Ferran Puig. La L5 està funcionant en fase de proves. Tema de Ple: aprovació de l'actualització de la Xarxa Res.cat.

CI Serveis a les persones. Preinscripció EB Devesa del 12 al 18 de setembre. Obertura el 10 d'octubre. La directora (i la secretària) són treballadores actuals. Han contractat 6 educadores noves. Ja hi estan treballant. Es porta el Pla Local de Joventut com a assabentats. Diuen que no ho podien portar a aprovació del Ple perquè la convocatòria per rebre una subvenció per fer plans de Joventut va sortir a principi de juliol i s'havia de presentar a finals de juliol!!! Manca de previsió!! Atenció: per fi un tema de serveis socials! Però en negatiu: ens diuen que els números fets no fan sostenible el centre de dia, donen unes xifres sense cap ajuda de la Generalitat, per aquest camí no feia falta esperar tant, evidentment sense aportació de la Generalitat no surten els números.

Mocions: nosaltres i la CUP no presentarem mocions per a donar rellevància a les que presenten les entitats, el PSC i el PP de moment s’entesten en presentar una sobre rodalies i una altra per la creació de l'Agència de Promoció Económica de Girona, serien les úniques a banda de les esmentades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada