dijous, 19 de desembre del 2013

Cauen les tanques, però no els responsables.


Entenc perfectament la satisfacció que ahir a la nit veïns i veïnes de la plaça d’Europa i per extensió de tot Sant Narcís tenien al fer desaparèixer unes tanques que durant cinc anys han trencat la vida natural del barri i han perjudicat sensiblement els comerciants. Però m’indigna que els responsables d’aquesta obra a mitges callin i no assumeixin les responsabilitats que els hi pertoquen. El temps diu que ho esborra tot, espero que no!

Recordo com si fos ahir tot el papanatisme sobre l’obra més importants del segle XX, el viatge a Madrid de tots els portaveus menys un, l’execució d’una obra sense exposició pública i sense resposta fonamentada de les al·legacions, els retardament constant en l’execució, la negativa a simultaniejar els dos túnels, la racaneria en qui pagaria l’enderroc del viaducte, les discussions per a fer en el consell de presidència, del govern de coalició del passat mandat, el seguiment de les obres.


Deixaré el maig del 2015 el meu lloc a l’Ajuntament amb un regust amarg, no haver pogut aconseguir en les eleccions una majoria suficient per a poder fer les coses d’una altra manera. No he pogut o no he sabut arribar a prou gent de la ciutat per a fer-los entendre que no era un problema de Sant Narcís sinó de tota la ciutat, que tenir una estació al mig del Parc Central no compensava els resultats negatius ecològics i socials, que el fet d’unes inversions tant a llarg termini posava en perill la seva execució...

S’ha d’aprendre dels errors, però es fa més difícil aquest exercici si els responsables no admeten que ho son i assumeixen la seva responsabilitat, ja veureu que no tardarem gaire, un cop la ferida estigui tancada, per a que el papanatisme faci de nou la seva cavalcada per la ciutat, un altre tema es vendrà com a nova cortina de fum, per a que sembli que tot canvia sense que res del que l’establishment necessita canviï.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada