dimecres, 12 de febrer del 2014

Compra Santos Torroella i corre!


Si no hi ha cap sorpresa el Ple del divendres aprovarà la compra de la col·lecció Santos Torroella. Un error. No solament pel preu poc contrastat i per la inversió complementària, arranjant la casa Pastors i finançant el projecte museístic i el manteniment anual del equipament, que ja ens fa desaconsellar el projecte. El pitjor es que no hi ha un projecte comú dels equipaments que ja tenim ni un relat posat al dia del que la ciutat pot oferir endins, als seus ciutadans, i en fora, als visitants.

De la Girona grisa i negre fa temps que en hem sortit, els primers ajuntaments democràtics feren una gran feina, els ciutadans es varen creure part central d’aquesta Girona renovada i en foren els principals propagandistes. De tot això encara en vivim, però molts des de punts de vista diferents creiem en que cal un nou impuls.

Des de l’Alcaldia aquets col·lecció s’ha presentat com el revulsiu i la ubicació en un espai privilegiat com la casa Pastors ha entusiasmat a una part dels que creuen que calen canvis però, al meu parer, te més de miratge que de solució. I, per cert, com a miratge ens surt molt car.


I és un miratge per que darrera no hi ha més que una proposta i no pas una alternativa, és a dir cosir el que ja tenim amb el que volem i passar-ho pel principi de realitat del que necessitem i podem. I per això cal més que la reflexió en una comissió Santos Torroella, en que no estaven tots els que son, ni hi eren tots els que estan.

Possiblement, a poc més d’un any de noves eleccions municipals, a alguns els importen més els focs artificials que fer els fonaments per un nou edifici, que com tot allò que es fa bé i perdura, al començar no es veu i per tant no dona vots. Però no paga la pena mirar un xic més enllà i arremangar-nos i posar-nos a treballar?

 Però si tot va com em temo, es comprarà la col·lecció i la feina que os deia si es fa, que cal fer-la, tindrà un llast més, amb un deute més que caldrà pagar amb molts anys i que pot ser impedirà altres inversions que es puguin veure més importants quan de veritat tinguem un projecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada