dilluns, 9 de novembre del 2015

Un 9N imprescindible pel nou 9N.


Avui fa un any que, a primera hora, les voluntàries i els voluntaris de L’Institut Santiago Sobrequés de Girona començarem la jornada molt especial. Ja ho havíem deixat tot preparat la tarda anterior i les meses es constituïren amb rapidesa i eficàcia. Ningú ens va ordenar ni obligar a res i, des del director al darrer del voluntaris, vàrem fer la feina amb alegria i emoció.


Una munió de gent esperava que obríssim i l’afluència fou constant  tota la jornada. Poques experiències d’autoorganització i d’acció comunitària s’han donat més reeixides que el referèndum- consulta que a tota Catalunya vàrem organitzar.

Recordo el bon humor i la franquesa que destil·laven les voluntàries i  voluntaris de l’institut, per exemple mitjançant un grup de whatsapp  que encara avui està viu. L’emoció del recompte i la contundència del resultat ens confirmà que la feina feta havia valgut la pena.

Ha passat un any i avui el Parlament aprovarà una declaració que obre el camí cap a la independència, sense el 9N no hauria estat possible, ni el que fem avui ni la victòria electoral del 27S. Tindrem en el futur, sens dubte, nous entrebancs, però no dubto que, recordant l’esperit del 9N, trobarem forces i instruments per a superar-los.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada