dilluns, 2 de novembre del 2015

L’ou de la serp ha eclosionat!


Un dia com avui fa deu anys, el 2 de novembre de 2005, era admès a tràmit al Congrés de Diputats l’estatut d’autonomia de Catalunya, el mateix dia el PP presentava un recurs d’inconstitucionalitat. No crec que Rajoy faci una roda de premsa, avui, demanant perdó. Tampoc des del front “constitucionalista”. L’estiu del mateix any s’havia publicat el “manifiesto de los 15” en el que gent com Fèlix de Azúa, Francesc de Carreras, Arcadi Espada i altres, prefiguraven el que en el futur s’anomenaria “Ciudadanos”.


El juliol del 2006 neix ciutadans, com a rebuig de l’estatut i com a reacció al catalanisme polític. Aquest pensament que ara Rivera reclama com aliat...serà hipòcrita!!! És escollit president i demana una excedència de la Caixa, on ha entrat a dit. El setembre del 2006 en la seva primera campanya apareixerà despullat en un cartell. Si una imatge val més que mil paraules, en aquesta es resumeix el programa de la formació. Ja vindrà l'IBEX 35 a vestir-lo

Una frase esdevindrà el seu mantra: “Cataluña se ha vuelto inhóspita para los que no son nacionalistas”. L’independentisme encara es molt minoritari. S’aposta per l’autonomisme i per l’estatut ja mig retallat pel congrés i a l’espera del Tribunal Constitucional. El resultat electoral serà escàs, un 3%, i uns pocs diputats, però haurà posat el peu al dentell de la porta.

Ara quan l’ou de la serp ha eclosionat i ha esdevingut la segona força política de Catalunya, la breu història d’aquest grup ens explica que amb pocs escrúpols i bons padrins es pot arribar lluny. A Catalunya, però, sempre ha estat derrotat, però molt em temo que el 20D trobarà a Espanya, una terra fèrtil per a desenvolupar-se. D’ací que el repte es fer-nos forts també nosaltres, els catalanistes, per a combatre’ls en tots el fronts, ací i a Madrid.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada