diumenge, 29 de novembre del 2015

Un govern que ens porti a la independència


Molt s’ha parlat de les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP i avui sembla un dia decisiu. Cert també que ens estant portant a prop de l’atac de nervis a bona part del heterogeni i ampli mon del catalanisme independentista. Però, s’ha volgut reduir tot a la investidura, a un si o a un no, a Mas. Sense tenir en compte, al meu parer, que els dos vots que l'hi manquen no aportarien gaire res en el camí de la independència, si el govern continués en minoria sense un acord estable.


És cert que als partidaris del “processisme” ja els aniria bé. Aquells que ja els hi va bé donar voltes pel desert sense arribar a la terra promesa si el que conduïex és dels “seus” i poden tenir treball (càrrecs) i fer negocis. El que es tracta, doncs, és assegurar la ruta cap a al independència i una gestió del govern que no pot ser continuista, ni de com i ni de qui ha governat la Generalitat aquests darrers anys.

És incompatible amb la presència de Mas en el govern, fins i tot com a president? no ho penso així. El centre-dreta català que representa el president i el seu partit en mutació ha d’estar present en el govern i en el moviment de ruptura amb l’estat espanyol. Solament junts podem fer possible la República Catalana. Ara bé cal un programa i tot un seguit de compromisos explícits que la CUP ha de fer valer i així, al meu parer, ho està fent. I no està sola, dins de Junts pel Sí no son pas pocs els que creuen en la necessitat d’aquest pacte de legislatura.

Espero que l’acord sia possible i si els fonaments de la transició cap a la independència son sòlids, l’acceptació de Mas com a president en aquest darrer període de la Catalunya autònoma no es contradictori amb els que ens sentim d’esquerres i no ens debilita com a país, ans al contrari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada