dimarts, 18 de desembre del 2012

AP-7, peatges més cars! No vull pagar!


En aquest any hem patit el rècord en la puja dels peatges, quatre, el primer de 3,2% a principis de 2012 en concepte de la pujada anual que fa l'Administració central sobre les autopistes de pagament; un 7,5% que es va aplicar al mes de juliol mitjançant un Reial Decret; el 3% corresponent a l'augment de l’Iva; i a partir de principis de 2013 un 2,40% més. En un any, l'Estat haurà apujat el preu de circular per l'AP-7 un 17%.

Com hem dit, ací no acaba la cosa, haurem de sumar tots els augments de preu que s'han efectuat des del gener del 2012, el que està previst per a principis del 2013, arribant a un abusiu increment en un any, per circular per l'AP-7, fins a un 17%. A ningú se li escapa el negoci d’Abertis, gran beneficiada del no desdoblament de la N II, quina casualitat!

Plou sobre mullat, ja en el seu moment, després de la darrera pujada, les associacions de transportistes van alertar que a més penalització per utilitzar l'AP-7, més serien els vehicles pesants que optarien per passar per la N-II com a alternativa gratuïta. Més col·lapse, més accidents!

El nou augment ve derivat de la decisió del Govern de no pagar els imports que anualment pagava a aquestes vies per compensar per una baixada de peatges aprovada el 1999. A més, a l'actualització mitjana de 2013 s'hi sumaran els increments que l'Executiu va autoritzar aplicar a determinades concessionàries que actualment estan en risc de fallida. Aquest és el cas de la R-2 i l'Autopista Cartagena-Vera. De fet ho pagarem entre tots.

Jo continuo pensant en la justícia del moviment “no vull pagar”, sóc conscient que és molt difícil mantenir una mobilització d’aquestes característiques, però tot el que està succeint amb aquesta satrapia dels concessionaris d’autopista, refermen les raons i la justícia del moviment. Jo, continuo afirmant, no vull pagar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada