diumenge, 16 de desembre del 2012

Deixeu de maltractar a la gent gran!

Font: novaradiolloret.com
Un dels grups socials més damnificats per la crisi i les polítiques neoliberals de retallades és el de la Gent Gran. Des del 2008 que pateixen amb duresa la crisi i, entre pujades d'impostos i copagaments sanitaris, les seves pensions cada cop són més minses...

Una dada escruixidora ens la dóna la Fundació La Caixa, gairebé 80.000 famílies a Catalunya viuen de la minsa paga d’un pensionista com a resultat de que tots els membres s'han quedat sense feina. La decisió de no actualitzar les pensions amb l'IPC de novembre tal com marca la llei. Numèricament, els efectes d'aquesta decisió són clars: els pensionistes han perdut aquest any, de mitjana, gairebé 230 euros. De tota manera, com que a Catalunya els preus han pujat més que al conjunt de l'Estat, la pèrdua de poder adquisitiu s'enfila a casa nostra fins als 314 euros.

El govern estatal va preveure a començament d'any que l'IPC tancaria el 2012 en l'1% i aquest és l'increment que va aplicar a les pensions el mes de gener. Per llei, l'executiu hauria d'abonar ara una paga compensatòria als pensionistes si l'IPC real és superior al previst. Com que la inflació a l'Estat espanyol s'ha enfilat fins al 2,9%, segons l'INE, els jubilats haurien de cobrar, de mitjana, 229,5 euros, però Rajoy ha anunciat que aquest any no hi ha diners per compensar-los. A Catalunya la inflació és, com sempre, encara superior, fins al 3,6%, de manera que la pèrdua de poder adquisitiu arriba fins a la esmentada xifra de 314 euros, que, de tota manera, no s'haurien pagat.

Pel 2013, noves rebaixes. La hipocresia dels governants no te límits, el PP n’ha fet bandera amb el nom de realisme, com si quan estaven a l’oposició visquessin a un altre planeta i al governar tot els hi vingués de nou. Què fàcil es manipular els vots i fer de la credulitat de la gent gran un estafa. A Catalunya, el govern sortint, ja veurem que fa l’entrant, els ha castigat amb una sensible disminució de la qualitat en la salut i s’ha tret de la màniga l’euro sanitari. Plou sobre mullat!

Com tractem a la gent gran i als nens ens qualifica com a país, l’insensibilitat de la dreta espanyola i catalana, la seva arrogància de classe, ens ha portat a un suspès rotund!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada