dilluns, 17 de desembre del 2012

El TAV, el parc central i un xiringuito anomenat estació

Font: directe.cat
Sembla que de la visita del dimarts a la seu del Ministeri de Foment, no se n’ha tret gaire res. Pel que ha dit el regidor d’Urbanisme i del projecte ferroviari de l'Ajuntament, Carles Ribas, el secretari d'Estat d'Infraestructures (Gonzalo Jorge Ferre) no sabia gaire res del que s’havia parlat amb ADIF. La ministra de viatge, absència de disculpes, i un projecte que ha quedat a mitges i amb una estació provisional, de nom, que a tots els efectes romandrà molt de temps.

En aquest joc dels disbarats el regidor Ribas, li va fer arribar que no volem que l'esmentat edifici de cinc metres, acabi essent permanent. Un edifici que entorpeix la funcionalitat del parc i genera no una sinó dues estacions de fet, dificultant la connexió i la mobilitat.

A la reunió de dimarts, l'alcalde, Carles Puigdemont, i els portaveus de tots els grups del consistori gironí ens havíem de trobar amb la ministra de Foment, Ana Pastor. L'absència de la titular de Foment ens va indignar i pel que sembla possiblement es va absentar perquè no tenia res a dir.

El més calent a l’aigüera, doncs sí, i no hi ha res lligat, l’estat, el govern de l'estat donés el vistiplau al projecte del túnel que enllacés les dos estacions i permetés enderrocar la flamant estació provisional que s’està construïnt, Girona no tindria, però, la connexió subterrània fins al 2014!

Caldrà anar preparant la via dels tribunals, l’exigència de responsabilitats econòmiques per la pèrdua que significa per a la ciutat un projecte no acabat, perquè de fet no hi ha oberta una via de diàleg, el que hi ha és senzillament una presa de pèl.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada