dimarts, 11 de desembre del 2012

Parelles de fet: un registre que es torna a obrir

Font: 20minutos.es
Estem vivint una onada conservadora que amagada en la crisi i les difícils repercussions que aquesta té en els ajuntaments, promou les retallades en els serveis i prestacions que es donen als ciutadans. Sovint són iniciatives que tenen més de ideològiques que de real estalvi de recursos.

L’abril passat, per un decret d’alcaldia, es va parar el funcionament del registre de parelles de fet que funcionava a Girona des del 2001 com a resultat d’una moció presentada pel meu grup municipal. El mes de maig es va presentar en el Ple una proposta de tancar-lo definitivament, ho vam poder parar i es va deixar sobre la taula. El registre es mantenia però el decret de paralitzar noves inscripcions també.

L’argument del govern era la picaresca que s’havia produït en alguns casos amb la complicitat notarial per a simular convivència quan no existia per aconseguir permisos de residència. Vaig comprovar que els fets eren un petit nombre i varem proposar trobar una formula per impedir-ho sense que perjudiqués a la gran majoria que volia exercir el dret d'usar el registre.

Ahir el Ple va aprovar tornar a registrar, prèvia presentació d’un reglament, en un termini breu al Ple.

Ens felicitem perquè Girona es manté com a ciutat oberta i progressista i amb fermesa hem impedit una involució en els drets de les persones en uns moments en què l’exemple és clau per trobar noves sortides a vells i nous problemes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada