dissabte, 29 de desembre del 2012

La bici i els vianants han de ser compatibles



L'àrea de mobilitat de l'Ajuntament de Girona reduirà l'any que ve de dos carrils a un la circulació de vehicles pel carrer Pont de la Barca, sobre el riu Ter, al barri de Fontajau. La reducció d'un carril d'aquesta via es veurà compensada amb el doble sentit de circulació de l'avinguda de França. El pont sobre el riu Ter, segons el govern, hauria d'estrenar-se l'últim semestre del 2013 i la sortida de l'AP-7 oest s'obrirà al març.

Aquesta noticia em porta a reflexionar sobre la necessitat d’un major impuls a l’ús de la bicicleta per la ciutat. De l’antic govern hi ha en l’haver la creació de la “Girocleta”, però en lo negatiu la manca d’una xarxa de carrils bici, mancança que dificulta l’ús normalitzat d’aquest vehicle.

Aquesta dificultat explica però no justifica l’ús incorrecte que alguns ciclistes fan de les voreres i l’ús subjectiu de les direccions dels carrers. El conflicte està servit i molts vianants en surten perjudicats. El lloc de les bicicletes, com el de tots vehicle és el carrer no la vorera, solament en casos excepcionals, zones peatonals o voreres de gran amplada es pot fer l’excepció.

Ara bé, la major part dels automobilistes veu al ciclita com una nosa. Dia si, dia també, em trobo escridassat per energúmens que volen passar a velocitats més altes de les permeses, si s’escau per sobre de la meva bici.

En plena elaboració del pla de mobilitat urbana (PMU), la voluntat comuna i compartida per l’àrea de mobilitat és anar en la direcció de fer la ciutat un lloc factible per a l’ús de la bicicleta i la convivència amb els vianants. El repte és que  tant el vianant com el ciclista estiguin més protegits. Aquest és un dels objectius que entitats com “Mou-te en bici” ha inclòs en els treballs del pla de mobilitat urbana, on es faran sessions de treball obertes a les entitats i a la ciutadania. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada