dissabte, 15 de febrer del 2014

El Ple d’ahir a Girona (1). De trànsfugues i vot de qualitat.


El Ple d’ahir es va partir en dos, malgrat els nombrosos punts de l’ordre del dia. En una primera i llarga meitat el centre del debat fou l’adquisició de la col·lecció Santos Torroella, a la que dedicaré avui el post. De la segona part faré esment d’alguns punts i mocions d’especial interès, però ho faré en una entrada apart.

Santos Torroella, les cartes estaven marcades. El desig, més que el projecte, del alcalde en comprar la col·lecció va concretar-se en una de les votacions més dubtoses i estranyes d’aquest mandat, procliu en situacions inversemblants. Resumint, dos trànsfugues i la més previsible Concepció Veray,  permeteren a una minoria aprovar una despesa que afectarà el propers anys de forma determinant el present i futur govern de la ciutat.


Comencem pels trànsfugues, be, ja se que ningú que exerceix de tal si considera, i ahir en Bonaventura ens va regalar una disquisició de que ell no ho era, malgrat es presentà en una llista tancada i en el programa votat, òbviament, no hi havia l’esmentada col·lecció. L’altre, en Palomares, que ha anat destenyint fins a fer-la desaparèixer la bandereta espanyola que portava a la monyeca i no ens ha regalat més en el Ple l’exhibició del polo de la selecció espanyola de futbol, ha esdevingut el regidor número dotze de CiU.

Amb el peix vengut, i comprat pels trànsfugues, l’Alcalde es va centrar en un monòleg, un veritable publireportatge, de les excel·lències del la col·lecció i de les futures meravelles que generarà a la ciutat, vaja una espècie de TAV 2 amb soterrament! De tant en tant se li anava la ma i engaltava un clatellot al portaveus de l’oposició, el càrrec d’Alcalde de Girona es veu que marca caràcter. Vèncer però no convèncer.

Des del meu grup vàrem fer el que vam poder, em vaig escarrassar com a portaveu en donar arguments, en decostruir la fal·làcia de fonamentar un projecte en 11 regidor sobre 25, amb unes bases tant poc sòlides, em vaig refermar en que es deixes sobre la taula i s’obrís una consulta. Tot en va. Avis per a navegants, sense majoria en política tant si val que tinguis raons! Per a quan una majoria alternativa que prioritzi el bé comú a la ciutat de Girona?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada