diumenge, 16 de febrer del 2014

El Ple del divendres passat (2). Mocions i desenganys.


Com deia en el post anterior, varen haver-hi en el Ple més temes que el fons Santos Torroella. Es cert que alguns quedaren desdibuixats pel ressò de l’anterior, però és significatiu que el vot de qualitat de l’alcalde es va usar més cops.

La pròrroga de l’autorització a Memora, l’empresa que va absorbir la funerària Poch, per què se li acabava la que tenia des de feia vint anys la empresa absorbida, en fou un d’important.  La liberalització de serveis susceptibles de fer-hi negoci amb la fal·làcia de que el lliure mercat abarateix costos te en les funeràries un paradigma. Ara hi ha unes poques multinacionals que es reparteixen en forma de Cartel el mercat, on hi ha una no competeix l’altre. Empat, de nou el vot de qualitat i apa a afavorir un monopoli!


El PSC va proposar i retirar una moció sobre l’anomenada Zona Est, es a dir els quatre barris que per la carretera de Sant Feliu s’uneixen a la ciutat, Mas Ramada, Vilarroja, Grup Dant Daniel i Font de la Pólvora. Alguns grups, jo mateix, els hi vam demanar que ho retiressin i es fes una comissió per a treballar a fons les necessitats d’aquets barris sense soroll mediàtic ni protagonismes partidistes.

En les mocions hi van haver-hi dos de complementàries que tenien en comú facilitar la mobilitat a peu i en bicicleta, la de la CUP sobre una anella a la ciutat que unís els barris i la d’ICV-EUiA  per enllaçar les escoles de la ciutat per camins segurs amb bici i a peu. Amb els arguments de que això era una tema de la taula de mobilitat CiU, PP i el regidor número 12 ( Palomares), votaren en contra a les dos mocions. El sorprenent fou que el PSC votà a favor de la de la CUP i per tant de nou vot de qualitat de l’alcalde i es va abstenir de la nostra, malgrat que de paraula i per correu electrònic s’havien compromès a favor. Després vaig saber que havien canviat de vot per que no els hi havia agradat la meva intervenció sobre la seva moció. Santa infància!

Queden 15 mesos per a les propers eleccions municipals, el “govern del canvi”, el govern en minoria de CiU molt probablement acabi el mandat i més ara amb els reforços “no adscrits”, així s’anomenen els regidors que se’n van del grup en el que es van presentar. Moltes coses estan canviant i canviaran, també a Girona. Però un tema resta pendent, que hi hagi un canvi no de govern sinó de forma de govern. Si els ciutadans ho volen i ho creuen està en els seves mans, raons n’hi ha. Resten 15 mesos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada