dimecres, 5 de febrer de 2014

Resum de les comissions informatives prèvies al Ple del 10 de febrer.


CI ALCALDIA. Sembla que volen tornar a Ple la compra de la col·lecció Santos Torroella. Amb els canvis en el vot d’algun grup, per una majoria raspada o pel vot de qualitat de l’alcalde,  tindrem una compra i inversió després en la casa Pastors que hipotecarà el proper mandat, no ens sembla bé que una decisió com aquesta tingui un acord tant curt. Interessant proposta pel 4 de febrer de documents gràfics que es penjaran a la web municipal sobre l’entrada dels franquistes a Girona.
CI PROMOCIÓ. Una de freda i una de calenta, la negativa es la continuació del culebrot de l’antic mercat de Santa Eugènia, decisions de tribunals, demandes de propietaris, modificacions de planejaments, el que mal comença, mal acaba. La noticia positiva es que per fi acabarem la frontissa de santa Eugènia, el govern diu que amb el recolzament dels veïns, ho comprovarem. Si tot va bé, tremits fins a l’estiu, començaments de les obres el juliol i fi el febrer del 2015.
CI HISENDA.  1. Es porta a Ple una plaça de caporal (que en realitat seran 3 les places d'oferta de promoció interna perquè hi ha 2 vacants). De fet són les vacants que queden després de resoldre's les de sergent.
2. Ampliacions de neteges extraordinàries de l'empresa EULEN. El contracte preveu més hores extres fins a un màxim del 10%. Amb els nous equipaments (pavelló Montfalgars, CC Barri Vell-Mercadal) es plantegen fer un nou concurs. Els demanem que ja apliquin la normativa que estem treballant sobre clàusules socials en la contractació pública.
3. L'interventor de l'Ajuntament ha emès un informe desfavorable al pagament de la part meritada de la paga extraordinària del desembre 2012, al·legant que no existeixen sentències fermes. La secretària de l'Ajuntament ha emès un informe favorable al pagament de la part meritada de la paga extraordinària del desembre 2012, al·legant que existeixen sentències fermes!!! Camins inescrutables dels cossos de l’estat i manca d’autoritat del govern...
4. Inici dels tràmits per a la licitació del Servei d'Ajuda a Domicili (SAD). Per a dos anys prorrogables a dos més.
CI CIUTADANIA I DE MOBILITAT. Les 2 associacions de taxis volen increment de preu. La comissió de preus de la Generalitat permet una puja fins a un 2%. Ha d'anar a Ple. Digui el que digui el Ple la Generalitat els permet la puja. A Girona hi ha 63 llicències.
. Zona verda i blava. Diu el regidor que va bé. Hi ha hagut problemes amb el cobrament amb targeta. Depèn del tipus de xip. Zones verdes estan poc ocupades. Cal període adaptació. Al nostre parer massa cofoisme i poc diàleg.
. Pròrroga de la concessió del Servei funerari de Girona. Al 1998 ho va guanyar en Poch. Per a 15 anys. Caducava al desembre. Servei liberalitzat. Es pot contractar el servei que és vulgui. Prorrogar 3 anys més per a que Poch presenti bé els papers, llicències ambientals. Simultàniament l'ajuntament actualitzarà  l'ordenança, que ara només permet que sigui Memora. Faran ordenança de mínims, ara és de màxims. Noves normes, directiva de serveis, llei òmnibus, fan que tot hagi de canviar per tal que la ciutadania pugui elegir el servei que vulgui. També es complica perquè Memora és accionista del cementiri nou de Girona. El que cal assegurar, apuntem, és que aquest servei sigui regit per uns preus progressius ajustats als ingressos de les famílies.
. Desplegament dels nous contenidors. 1980 contenidors situats. Queden els barris de Sant Ponç, Fontajau, Domeny i Germans Sàbat.
. És comencen a plantar 412 arbres que han comprat. Substituiran arbres morts.
. Estan fent un inventari de fongs que afecten els arbres de la Devesa. Faran proves de resistència. Aquests fongs afectes les arrels.
. Soterraran els contenidors de la plaça Montserrat.
CI SERVEIS PERSONES . Bases convocatòries entitats per programes vacances. Comença procés.
. Han reunit els directors d'escoles concertades per fer-los saber que complementaran algunes beques menjadors.
. Modificació per canviar la participació als consells escolars d'EB. Es faran eleccions cada dos anys.
. Càmeres de videovigilància al camp del Girona. Per mossos. Ho ha de pagar propietari, el camp que és l'ajuntament. 250.000€. Hi havia un pressupost inicial de 700.000€.Afegim també el resum d'una comissió que no és informativa però que li donem una especial rellevància. COMISSIÓ DE SEGUIMENT MOCIÓ PISOS BUITS I SANCIONS ALS BANCS
. El 23 gener s'envia una carta a totes les entitats financeres explicant la Moció aprovada i demanant el nombre de pisos buits de cada entitat bancària a Girona. S'adjunta moció. Fins 15 febrer tenen temps de respondre. L'objectiu és el lloguer social.
. De moment només ha respost La Caixa convocant l'ajuntament a una reunió.
. Dijous el SAREB ha convocat a Madrid l'Alcalde Girona, l'Alcalde de Salt, regidors. Sense Martí Batllori, director de Càritas, persona designada per la Taula pel Dret a l'Habitatge de Girona.
. A través de la recaptació d'IBIs se sap que hi ha 391 IBIs a nom d'entitats financeres, pisos buits.
. Estan redactant el Pla Municipal Habitatge. Estarà enllestit el 20 de febrer.
. Els serveis Jurídics municipals determinaran els pisos buits a Girona. Estan fent un reglament per si han passat 2 anys de desocupació i així poder imposar sancions.
. Ens tornen a convocar el dilluns 3 de març.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada