divendres, 7 de febrer del 2014

“Mercat de jueus”, l’ou de la serp reneix.


L’inefable Morago, president de la Junta d’Extremadura es despenja amb una frase que traspua antisemitisme tot parlant pejorativament de “mercat de jueus” . La crosta del franquisme amb les seves conspiracions judeo-marxisto-masòniques ha marcat el pensament ocult de generacions de “guanyadors” de la “Creuada”. Quan menys t’ho esperes surt l’inquisidor ocult que torna a dividir el país en “cristianos viejos i cristianos nuevos”. I sempre et queda la llufa com a catalans que nosaltres som els “nuevos”, els jueus, els “marranos”, els del mercat.

Després de l’holocaust semblava impossible la reaparició de l’antisemitisme i encara més la seva transversalitat macabra. L’extrema dreta de tota la vida, que torna a ressorgir, treu del calaix polsós “els protocols de Sió” i denuncia noves conspiracions sionistes. D’altres molt més a prop meu confonen sionisme, governs de dretes d’Israel, integrisme religiós i colons dels assentaments a les zones ocupades de Palestina, amb el mon jueu i els jueus , tant plurals i diversos com els no jueus.


Tinc la sort de tenir amics i coneguts jueus i palestins, per afinitat amb el que penso i soc, compartim uns valors antiracistes, igualitaris, de profund sentiment per les nostres nacions i de respecte per les altres. Estem més units entre nosaltres que amb altres de la nostra comunitat respectiva amb valors oposats. A voltes ens sembla ser una minoria de la minoria però ens neguem a arrenglerar-nos amb els que fan dels prejudicis bandera i jugant amb foc per interessos egoistes o per pur sectarisme poden encendre de nou el foc de l’holocaust.

Els triangles de diferents colors que els nazis van posar als milions de persones, d’esser humans, que van ser exterminats, és encara avui per a mi un símbol d’unió davant la barbàrie, de solidaritat amb les víctimes contra els botxins, contra la frivolització del nazisme per defensar una causa o un altre, de lluitar per la memòria i la vida, per la igualtat i la fraternitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada