dimarts, 15 d’abril del 2014

Reivindicació i memòria. Apunts del Ple d’ahir.


Els temps estan canviant! Ho deia la cançó.  La realitat que m’envolta crec que s’ajusta a aquetes paraules. En el ple d’ahir de forma desacomplexada la CUP va manifestar un cop més el seu, legítim, rebuig a la monarquia, i nosaltres, ICV-EUiA, el record a la república i als republicans que lluitaren i,  molts d’ells, hi deixaren la vida per una societat més justa i més lliure. Amb respecte i en un clima de normalitat.

És un símptoma, com os deia , de que els temps estan canviant. Soc d’una generació que tinguérem que lluitar contra la por, induïda, que havíem d’anar sempre amb els peus de plom o una nova quera civil es podria desfermar en qualsevol moment. Fou la llosa tremenda que explica la transició i la prudència, als ulls d’avui pot ser excessiva, amb la que els demòcrates pactarem amb els franquistes una sortida democràtica a la dictadura.


Noves generacions ens empenyen, sense por, a transformar profundament el nostre sistema polític i el nostre encaix nacional, la por deixa pas a la raó, els prejudicis a les conviccions i un nou ordre constitucional esdevé un repte per a assentar les bases de la convivència de les generacions presents i futures.

Encara hi ha gent, la portaveu del PP en fou un clar exponent, que creu que la democràcia es votar cada quatre anys. Clar que cal la democràcia representativa, per aquesta no és tota la democràcia. Encara hi ha gent que te por al poder popular, com CiU, oposant-se a la moció per donar suport al multi referèndum, excusant-se amb la legalitat ja que cal esperar una llei del Parlament...però l’alternativa a la barbàrie, a la involució autoritària, ha de ser més democràcia!

En el Ple discutim de molts temes concrets, específics de la ciutat, fem sovint microcirurgia, però també cal parlar dels grans temes que ens afecten com a gironins i gironines, per que res ens és aliè si te repercussió en les nostres vides. Noves generacions piquen la porta, volen protagonisme en l’exercici dels seus drets, els temps estan canviant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada