dijous, 10 d’abril del 2014

Resum de les comissions informatives prèvies al Ple del 14 d'abril.



 


Resum de les informacions que ens van donar a les comissions informatives de dilluns i dimarts passat.

CI Alcaldia
-Pròrroga per sis mesos del Defensor de la ciutadania, un cop esgotat el seu mandat.
-Completat l’expedient informatiu sobre el procés de selecció de l’inspector de la policia municipal.
-Ens confirmen que el 23 d’abril no es podrà obrir la nova biblioteca central, es diu que cal un tràmit que encara no ha fet l’estat.
CI Promoció
-Autorització als comerços per obrir dos diumenges més, període de Nadal, es canvia també el 12 d’octubre pel diumenge de temps de flors.
-Es calcula que al ple de juny anirà el pla especial que permetrà aixecar la suspensió de llicencies de bars.
-Redacció noves ordenances d’edificació
-Pla especial sobre clubs de cànnabis, nova normativa i suspensió de llicències fins la seva aprovació.



CI Hisenda
-S’obre període de revisió dels comptes 2013.
- Convocatòria de sis places d¡agents de la policia municipal.

CI Ciutadania:
-  S'ha penjat la memòria 2013 de l’àrea al web, destaca que 50% de la població viu en entorns amb més decibels dels autoritzats. S'han disposat 5 sensors a la ciutat: a Xavier Cugat, c/Figuerola, a c/güell alçada dels maristes, a correus i a pg Olot amb plaça Europa. Tenen un cost de 14.273 euros i han de servir per fer estudi.
- Es completen els contenidors soterrats de Joan Maragall a l'alçada del punt d'informació, havia quedat el forat sol i ara es posa la maquinària.
- S'està preparant la confecció d'itineraris a peu pels boscos de Palau, els veïns han presentat projecte al respecte als pressupostos participats.
- Es faran batudes de senglars extraordinàries a Domeny aquest dijous i els agents rurals detecten creixement de la població dels mateixos.
- El 25 abril es farà una prova de tracció dels plàtans de la devesa ja que un ha caigut per comprovar l'estat.

CI Mobilitat:
- Nou carril bici entre font de l’Abad i Devesa.
- S'ha instal·lat sistema de càmeres per detectar cotxes que es salten el semàfor d’Emili Grahit amb c/Barcelona en vermell. 51 detectats en 2 dies.
- Nou carril bici entre estadi de Montilivi i el GEIEC
- Ampliació de la parada de bus de mestre Civil per evitar problemes per manca d'espai a l'hora d'encotxar gent.
- Campanya de comerç segur: policia local anirà directament a les botigues a prendre denuncies de robatoris, ja es feia però es republicita perquè els comerciants havien deixat  de fer servir el servei.

CI Serveis a les persones:

- S'ha tancat el 2n concurs pe cartell de les activitats de vacances que han guanyat 4 estudiants del Mare de Déu del Món, aquest any e podran sol·licitar places de casal per 15 dies (abans només per a tot el mes) com a novetat per arribar a famílies que potser n podien pagar o no els anava bé tot el mes.
- S'ha actuat amb la policia i mossos en casos de menors que havien fet vídeos íntims de les mateixes i que després han circulat per la xarxa (ha sortit a la premsa), ajuntament va demanar que no es publiquessin però no va poder evitar que alguns mitjans ho fessin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada