diumenge, 13 de desembre del 2015

Ni abstenció, ni confusió, votem República Catalana!


Del 27S al 20D no han passat gaires jornades però hi ha un neguit d’impaciència en l’ampli sector que avui s’aplega al voltant de l’independentisme. Voldríem un govern que consolidés les bases del procés constituent i anés creant els instruments per a fer-ho possible. Volem d’ací a divuit mesos un referèndum en que tota la ciutadania de Catalunya pugui expressar els seu acord o no a la nova república catalana. L’únic referèndum possible perquè depèn de nosaltres. El vot republicà el 20D ens acosta a aquest objectiu.


La impaciència fins i tot el neguit hem de transformar-lo en participació. No es veritat que ens podem desconnectar individualment de l’estat espanyol, o més ben dit desconnectar-nos d’un en un no porta a la desaparició d’un estat, Espanya, i a la creació d’un altre, Catalunya. Això és un afer col·lectiu i la mobilització popular, el vot i la representació democràtica en son els instruments.

Deixar-nos portat per la indiferència o el desencís el 20D, ens porta a l’abstenció o a seguir els cants de sirena de formacions espanyoles, que o seran minoritàries o canviaran d’opinió quan tinguin responsabilitats, esdevenen un veritable carreró sense sortida. Sempre les divisions en moments claus ens han fet més dèbils. Coherència i mobilització, i fem de l’independentisme la força determinant, també al Congrés i al Senat, des de Catalunya estant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada