divendres, 9 de novembre del 2012

El president Mas ens parla d’estat propi i es ven un recurs natural a una empresa de Madrid!

Font: wikipedia.
El Govern de Mas, sí, el mateix Mas que diu que cal dotar-se d'estructures d'Estat, adjudica a Acciona, controlada pels Entrecanales, Aigües Ter-Llobregat (ATLL), en una operació que implicarà un greu encariment en la tarifa que paguen els usuaris. La pròpia Generalitat preveu un augment de tarifa al llarg dels 50 anys d’un 300%, i ha comptabilitzat en 1800 M d’€ els beneficis que obtindrà el guanyador del concurs, que evidentment no es reinvertiran en el servei sinó que aniran a les butxaques dels accionistes.

Acciona és membre rellevant de l'Institut de l'Empresa Familiar, que presideix el president de la companyia, i com recordeu vol sortir en defensa de la unitat d'Espanya i en contra del dret a decidir.

L’oferta d’Acciona, que estava aliada amb el banc brasiler BTG Pactual i grups inversors privats com Barcel Euro el Grup Havas, entre d’altres, s’ha imposat a la d’Agbar, que hi va concórrer en aliança amb un fons d’inversió australià, un altre de quebequès i diverses empreses catalanes. El factor decisiu ha estat la millor oferta econòmica, ja que mentre Acciona va plantejar cobrar 0,71 euros per metre cúbic, Agbar va situar el preu en 0,79.

Ara aquest grup haurà de pagar 300 milions d’euros a la Generalitat, del total de 1.000 que haurà d’aportar en els 50 anys de concessió. L’operació suposa un mal negoci segons la plataforma Aigua és Vida, que ha denunciat que amb l’increment de tarifa aprovat el juliol, quan es va passar de 0,37 euros per metre cúbic a 0,65, la companyia ja era rendible, fins al punt que en només una dècada l’adjudicatària ja haurà amortitzat la seva despesa i començarà a acumular uns beneficis que, segons la mateixa entitat, superaran els 2.000 milions en el conjunt de la concessió. A més a més, la Generalitat assumeix els més de 600 milions de deute que té ara mateix ATLL, que entre d'altres infraestructures és propietària de la dessaladora del Prat.

32 municipis, d’entre ells, Girona es van manifestar contra la privatització que posa en perill els compromisos de la Generalitat sobre el cabal del Ter, és inadmissible que aquest govern, poc abans d’unes eleccions, es vengui un recurs natural per menys diners, molt menys, que si tornés la vigència a l’impost de successions per als més rics, que va treure en plena crisi. Quina hipocresia!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada