dissabte, 17 de novembre del 2012

Un com més la muntanya pareix un ratolí

Dont: diagonalperiodico.net
Des del 2008, any en el que la crisis econòmica i financera va esclatar a l’estat espanyol, al voltant de 400.000 habitatges han estat desallotjats per ordre judicial com a resultat que els seus propietaris no podien fer front a la hipoteca. Ara que s’està a punt d’arribar als sis milions de parats, el PSOE i el PP principals responsables de no haver fet res en aquest tema en els darrers quatre anys anunciaven que pactarien una solució als desnonaments de forma ràpida i definitiva.

Tot feia pensar que s’aniria a una reforma de la llei hipotecaria actual que data del 1909, en el sentit de les demandes que repetidament ha fet la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH), és a dir una dació en pagament retroactiva – en la que el banc accepti l’habitatge en condonació de la deute- així com mesures complementàries en la línia d’un lloguer social de com a màxim 200 euros.

El resultat ha estat profundament decebedor, el PSOE s’ha despenjat i ha acabat en un decret de mínims, de tant mínims que la Banca els ha aplaudit.

El Ministre de Economia, Luis de Guindos, ha assenyalat que no es modifica la llei hipotecària, i ha afegit amb el cinisme que el caracteritza que “els deutes es paguen”, serà hipòcrita si la seva política, la del seu govern i l’anterior, ens està portant a la ruïna precisament perquè els bancs no paguen els seus deutes i els estem pagant nosaltres!

L’advertiment de la troika -la Comissió europea, el Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional- tot dient que qualsevol canvi que afectés la liquidesa dels bancs i per tant el rescat d’aquests, se’ls havia de consultar i la pressió dels grans bancs han posat les coses en el seu lloc, perquè són els bancs alemanys i francesos els que tenen la majoria de les cèdules hipotecàries espanyoles. L’especulació per sobre dels interessos dels ciutadans un cop més!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada