dilluns, 26 de novembre del 2012

Dret a decidir sí, però sense retallades

Font: ultimahora.es
Dret a decidir sí, però sense retallades. Jo resumiria amb aquesta frase el resultat electoral. Si Mas no entén el missatge no és l’home adequat per dirigir el país. La seva política econòmica li ha passat factura, com a tots els altres governants europeus que s’entesten en les polítiques d’austeritat i carreguen sobre els ciutadans tot el pes d’una deute que no han creat. Em preocupa el discurs del president Mas, va tardar molt en sortir a parlar i podria haver-se escarrassat més. Amb 50 diputats no es governa Catalunya i si ha de trobar aliats, ha de triar.

Les retallades tenen uns aliats, el PP, incompatibles amb el dret a decidir. Si es vol seguir la via que majoritàriament ha triat el poble s’ha de canviar d’aliats i per tant de política econòmica. Espero que ERC ho tingui clar, el seu electorat no li perdonaria que fes de crossa de CiU i col·laborés en fer reviscolar les polítiques antisocials dels darrers dos anys. La gent que conec d’ERC crec que no ho permetrà.

La patacada del PSC ha estat prou forta perquè surti del dubte hamletià de ser o no ser i decideixi quin camí vol. Si vol competir amb el neo-lerrouxisme de Ciutadans o trencar definitivament amb el PSOE, ho han de decidir ràpid o en la consulta que s’albira tornaran a fer el paper de la trista figura que tant bé se li ha donat al seu candidat en aquestes eleccions.

La polarització nacional existeix i és favorable al sobiranisme, la social també i les esquerres nacionals hem d’aconseguir que també ens sigui favorable. Ací tenen un gran paper a jugar ERC, ICV-EUiA i les CUP, cal que parlin, que s’agafin confiança, que articulin un pol social que porti a bon port un canvi en el nostre sistema econòmic i un estat català que el gestioni.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada