dimecres, 21 d’octubre del 2015

Patriotisme i corrupció


La força del independentisme és la seva pluralitat, el cistell s’ha construït amb vímecs molt diferents, però el resultat és sòlid. Però podem posar la ma al foc per algun d’aquests que es sospita tacats per la corrupció? Aquesta ha estat consubstancial amb el model econòmic espanyol en el que el subsistema català ha estat una peça clau. Eradicar la corrupció és una tasca imprescindible si volem que el procés no quedi aturat i implosioni.


Els enemics poden imposar penes de telediari a possibles innocents, però son tantes les sospites que ningú pot negar l’abast d’aquesta xacra que afecta a no pas pocs que han tingut responsabilitats en els partits i en l’administració. El capitalisme extractiu, que ha tingut en els contractes amb l’administració el seu pa de cada dia, es resisteix encara avui a morir.

La manipulació d’una cassos, l’oblit dels altres, l’interès polític partidista en denigrar a l’adversari i minimitzar la corrupció de casa seva, son la base de qui impulsa i com es fan les investigacions. La manca de credibilitat de la justícia no es una garantia de netedat i la contaminació política de molts magistrats tampoc.

Però ningú es pot amagar darrera d'aquestes cortines, d’ací el paper de la CUP i d’altres polítics independentistes per a que el futur pacte: presidència, govern i fulla de ruta estiguin nets de pols i palla. Tots, els que volem la república catalana, hem d’estar interessats en aquest camí. No pot ser patriota cap corrupte, no es pot fer el camí cap a la independència si tanquem el ulls.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada