dijous, 27 de desembre del 2012

L’aeroport i Ryanair un problema sense resoldre


Font: sirius.cat

De l’aeroport i de Ryanair en vàrem parlar molt a la darrera campanya municipal, la companyia irlandesa semblava abandonar progressivament Vilobí i el seu buit no semblava que ningú més el pogués omplir.

L’ombra allargada del Prat semblava que es menjaria tot el “low cost” a Catalunya i la manca d’interès del govern de Madrid en facilitar escales internacionals no sembla que vagi per un camí diferent. És cert que l’augment de taxes el fa menys competitiu que Girona, però no crec que haguem de confiar exclusivament en aquesta circumstància massa feble per a garantir la continuïtat.

De fet enguany  Ryanair no arribarà als 3 milions de passatgers a l'aeroport de Girona i pel que sembla ni aquest any ni el vinent, cosa que incompleix el conveni subscrit amb l'AGi.

La companyia no ha donat gaires explicacions i s'ha limitat a dir que les previsions de la companyia són tancar tant el 2012 com el 2013 amb les mateixes xifres: 2,5 milions de passatgers. És cert que aquest estiu oferirà 61 rutes des de Vilobí, però queda lluny del seu millor moment i sempre amb l’ai al cor de que un cop de geni del seu inefable propietari ens deixi a peu d’escala i sense avió.

No conec cap resposta ni el que és pitjor cap reflexió sobre el futur de l’aeroport, moltes coses es van dir en el seu moment, quan ens quedàvem amb un aeroport buit, i com passa sovint per les nostres contrades quan el problema deixa de ser urgent sembla que deixi de ser un problema... Fins que torna a manifestar-se.

1 comentari:

  1. Tens tota la raó Joan. Massa cops ja he anat a l'aeroport per causes sindicals, derivades de la baixada de vols de la Innombrable companyia aèria.
    Una reflexió política i un pla nou per dinamitzar l'aeroport. Estem sotmesos al xantatge i als capritxos d'un tauró, i no sembla que siguem capaços de trobar alternatives econòmiques que donin cabuda també a la dignitat i el respecte per a les persones treballadores, i al conjunt de la ciutadania.

    ResponElimina