dijous, 22 d’agost del 2013

Del “business friendly” al mal govern!


El novembre del 2010 Artur Mas guanyava les eleccions amb un missatge que va calar en la ciutadania espantada per una crisi que no escampava: “el seu govern seria el gran amic de les empreses i aquestes invertirien com mai”. Aquest fet més el pacte fiscal solucionarien tots els problemes de Catalunya. Calia deixar-lo fer, amb un govern que va anomenar “dels millors”.

Gairebé tres anys més tard resulta còmic, per no dir patètic, recordar aquelles paraules i confrontar-les amb els resultats dels dos governs, eleccions pel mig, encapçalats pel President. Tenim més endeutament que el que hi havia el 2010 malgrat les retallades, anomenats “ajustos”, que han deteriorat com mai els serveis públics i el cas “Palau-Millet” i altres fan planar la corrupció no solament sobre Madrid sinó també especialment sobre Barcelona.

Les enquestes son clares, CiU baixa i baixa, l’electorat no perdona els enganys continuats i a aquells que en son responsables, malgrat s’embolcallin amb la bandera estelada, se’ls hi demanen i se’ls hi continuarà demanant responsabilitats.

I que hi ha del “business friendly”? Quins resultats ha tingut? Fins ara la mes gran destrucció de teixit empresarial des del anys setanta, malgrat que com mai s’han destruït els drets dels treballadors. Una xifra es esgarrifosa, més que un símptoma del mal govern: 567.000 llocs de treball menys a Catalunya que fa sis anys! Seria injust donar tota la culpa de tot això al govern, però no era també injust donar la culpa de la crisi al tripartit i bé que aquests -CIU i el "conde de Godó"- ho van fer per a guanyar unes eleccions?

Fins fa ben poc eren els alumnes avantatjats de l’austericidi, els primers en aplicar les tisores, els que van votar totes les lleis restrictives, fins i tot aquelles de les que ara es queixen!

Un balanç pobre per a un pobre govern!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada