divendres, 2 d’agost del 2013

Mifas perd, però la ciutat no hi guanya!


Si es confirma el que la valoració de les pliques, que es van obrir el dimarts, apuntava, Mifas perdrà a favor de Setex Aparki SA la concessió de la gestió de les zones blaves i verdes de la ciutat. Un daltabaix per a l’entitat social de la que depenen més de 330 treballadors, una entitat que ha gestionat correctament aquests darrers 10 anys la concessió i que ha fet importants inversions per a mantenir-la.

Si l’únic criteri és l’econòmic malauradament el resultat és clar. Però em pregunto, com molts, l’únic criteri ha de ser aquest?  Uns majors ingressos per a  l’Ajuntament? Ja ho comentàvem, com altres grups, al govern de la ciutat, que ens preocupava la deriva en els contractes  i concessions municipals cap a un criteri més que econòmic, economicista. La voluntat sovint exagerada de desmarcar-se de l’anterior govern pot portar a errors, com, al meu parer, és en aquest cas.

En un moment econòmic tant difícil com el que estem travessant, la proximitat, el valor social i l’esforç tecnològic no han de tenir tant valor o més que l’econòmic? Molts pensem que ha de tenir més importància aquests valors afegits.

Mifas porta 34 anys fent una gran tasca social, sovint omplint els buits que les administracions no son capaces d’assumir. Ha patit fortes retallades en subvencions i programes aquets darrers anys, un cop com aquest, la pèrdua de la concessió de les zones blaves i verdes de la ciutat de Girona, pot ser dramàtic per a l’entitat i per als serveis socials que proporciona. Es de justícia revisar el procés i cal fer-ho!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada