dissabte, 13 de juny del 2015

13 J: nou mandat, vells i nous reptes.


Avui ha començat un nou mandat municipal. Que els hi vagi bé. La ciutat en sortirà beneficiada. Sense enyorança, però amb la recança generada, pels encerts i les equivocacions, de tants anys esmerçats representant a la ciutadania. Res hauria de ser igual, però allò que és vell i que caldria substituir, es resideix i és un enemic tenaç. No és el mateix el recanvi que el canvi, no és el mateix gestionar que governar.


La majoria dels analistes preveuen placidesa en el nou mandat a Girona, jo no n’estic tant segur. Som davant de dues eleccions decisives i encara al bell mig d’una crisi econòmica persistent. Vivim en un moment de reconstrucció nacional, on l’esgotament del model reformista amb l’estat, ens aboca a un procés revolucionari o a la derrota. Tot això afectarà als partits a nivell nacional i local, alguns es reformularan o desapareixeran, canviaran les aliances i en aquests quatre anys de mandat es viuran intensament aquest esdeveniments a la casa de la vila.

En aquests propers anys de vida municipal, prendrà més importància la participació i la mobilització de la ciutadania, es sabrà canalitzar? Apareixeran noves propostes i nous mètodes per a fer compatible el sistema representatiu amb el directe? Si no es cusen els descosits que provocarà aquets tensió, la frustració per un cantó i la por per un altre ens poden jugar males passades.

No em sento observador, tot i que es un alliberament no tenir que sentir-me observat, això darrer és un dels costos d'esdevenir electe. Continuo sentint-me implicat en el present i futur de la meva ciutat i òbviament del país, però camino per un altre camí, on les obligacions empal·lideixen davant les devocions. Més llibertat amb responsabilitat adquirida.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada