dimarts, 9 de juny del 2015

Temps de canvis, veus de dones (i 3): Ada Colau


Arribar a ser la llista més votada ha estat una sorpresa i un èxit incontestable de Barcelona en Comú. Una llista que era més que una coalició i menys que una amplia confluència, sectors més crítics hi restaren fora i s’aproparen a la CUP, que aquesta darrera opció entrés a l’ajuntament encara ressalta més l’èxit de la proposta d’Ada Colau.


La conec poc, un parell de converses ràpides, l’he seguit, però, força aquests darrers anys pels mitjans i per referències de gent que hi ha treballat al seu costat. Te una rara virtut, omple la pantalla i difícilment quan parla perds l’interès per escoltar-la. Sap explicar de forma senzilla temes complexos i això avui és més necessari que mai, si vols mobilitzar més enllà dels convençuts.

La PAH ha estat la seva escola i malgrat tot aquesta és molt més que Ada Colau, perquè la seva extensió i activitat combativa es deu a molts i molts ciutadans que de forma gairebé anònima han aixecat el moviment i el continuen situant en primer pla. Reconec tenir una ambivalència amb els lideratges carismàtics. Però tot i que m’agrada molt més l’acció i direcció col·lectiva, l’experiència em demostra la necessitat d’aquest tipus de lideratge per a commoure i moure a amplis sectors sense els quals no pots guanyar.

Ara se li presenta un repte molt i molt difícil, els adversaris no han esperat ni 100 ni 1 dia per atacar-la amb tots els mitjans. I el que li espera! Però qui havia dit mai que els canvis son fàcils? Haurà d’aportar molta pedagogia, una barreja de radicalitat i paciència, i molt i molt diàleg, per ampliar la seva base social. Però, de nou una veu de dona porta al canvi, no caminarà sola. Ens hi juguem molt, però tenim molt a guanyar! Els temps estan canviant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada