divendres, 27 de novembre del 2015

Debat a econòmiques de l’ UdG: Sense independència l’economia catalana no te futur!


Em van convidar ahir al debat sobre economia i globalització a la facultat d’econòmiques de la UdG. Ponents molt interesants, reflexions ben fonamentades i esperança de que altres alternatives son possibles més enllà de la que repeteix com un lloro fa dècades el FMI. Ara bé de Catalunya estant quin futur econòmic ens espera?


Dins Espanya cap. Aquest afirmació la vaig fer quan em van donar la paraula, per que avui per avui l’estat espanyol no solament no ajuda, ni tant sols és indiferent, avui per avui, usa l’economia com arma política contra Catalunya.

No solament arrastrem un maltracta fiscal endèmic que repercuteix en inversions, especialment en infraestructures. No solament escanya financerament la generalitat històricament amb competències traspassades mal valorades. Avui fa com l’escorpit que travessava un riu al cim d’una granota, prefereix picar i enfonsar-se que aqueta aconsegueix arribar a la riba.

L’autonomisme econòmic ha fracassat igual que el polític, no podem continuar caminant amb un bidó ple de ciment lligat a les cames, ens hem de desempallegar d’aquest model i solament la independència ens pot donar la capacitat de ser subjecte econòmic.

Solament com a subjecte econòmic podem fer noves polítiques redistributives, ser capaços de fer surar l’estat del benestar i arribar a acords amb els altres subsistemes econòmics que ens permetin avançar com a país. Quan parlem d’independència, també parlem d’economia!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada