dijous, 5 de novembre del 2015

He pres una decisió.


He pres una decisió: formaré part de la llista d'ERC al congrés de diputats per Girona a les eleccions del 20D com a número dos. He acceptat la proposta perquè crec que en els propers mesos la lluita per aconseguir una república catalana serà molt dura, es donarà en tots els fronts i el de Madrid no serà menor. Puc i vull deixar durant uns mesos la tranquil·litat recentment estrenada i contribuir a fer de la candidatura independentista, la que tinc més propera de les que es presenten enguany, ERC, una peça forta que reforci el camí plural cap a la independència encetat el 27S.


Guanyar, però, per a sumar. Des de la independència personal i amb afinitat i amistat amb els independentistes que han decidit no presentar-se a les eleccions del 20D. Crec necessari, però, defensar amb força la veu de la majoria del Parlament de Catalunya a Madrid. Donar la ma a aquells que des de les diferents nacionalitats que hi ha a l’estat ens entenen i alhora confrontar-me amb raons i fermesa als que ens neguen el dret a ser una nació sobirana.

Em poso la mateixa fita temporal que adopti el Parlament per a desconnectar-nos definitivament de l’estat i tindrà per a mi un significat especial formar part dels darrers parlamentaris catalans al congres espanyol. No nego que la meva formació com historiador m’impel·leix a gaudir d’un lloc privilegiat per a observar al bell mig de l’epicentre la correlació de forces que es desfermarà contra nosaltres, soc conscient també de la hostilitat que rebérem i no m’espanta.

Agraeixo a la gent d’ERC la seva confiança. Arriba un moment a la vida que, amb més passat que futur, no et pots inhibir dels reptes del present. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada