divendres, 10 de juny del 2016

No ens cal el seu permís!


Avui hem començat la Campanya - bé, l’oficial- resten quinze dies, el de reflexió –quina tonteria- i el de la votació. Polarització a Madrid, vents de Madrid a Catalunya sota promeses conegudes –un cop més...fins quan?- que creuen que ens donaran permís. Bé, qui vulgui veus independentistes a Madrid, que no demanin més permís, ja sabeu el que cal fer i aquells que encara dubten els hi ho recordarem amb la vostra ajuda.


Qui cregui que el “sorpasso” és la solució, quan és més aviat el recanvi del PSOE, s’empotarà un fort desengany quan les forces del sistema desactivin el perill. La Constitució està dissenyada per aguantar situacions com aquesta, el Congrés i el Senat és com un sistema de trinxeres on les anomenades forces del canvi perderen tota força, aïllades pels interessos i els interessats en que res important canviï. La Constitució de 1878 va desaparèixer per un acte revolucionari el 1931, després d’anys i panys d’intents de reformes fracassades.

Avui, mal que els hi pesi a alguns que es creuen més revolucionaris que ningú, l’epicentre del moviment que pot deixar obsoleta la Constitució de 1978 es troba a Catalunya. Per això, ara més que mai cap independentista es pot quedar a casa, ni cap d'ells votar opcions que encara juguen al vell joc de demanar permís.

No serà fàcil sortir del bombardeig de la polarització, de l’embafament de les televisions espanyoles, abassegadorament majoritàries a Catalunya. Però ho podem fer, si ens desvetllem, som prou per a fer arribar un missatge fort i clar: a Catalunya la decisió del nostre futur rau en els catalans i no ens cal permís.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada