dimecres, 20 d’abril del 2011

En època de crisi què és millor? que els que més tenen paguin una mica més o que perdem la cohesió social? Els ciutadans el dia 22 han de decidir


En aquests darrers mesos he comentat més d’una vegada que el govern municipal sortint deixem unes finances sanejades.  Un deute del 65% del pressupost, la llei ens permet arribar al 110% i unes obligacions creditícies suportables.

També tenim un romanent de partides d’obres que no s’han executat, algunes de les quals es pot revisar la seva utilitat i incorporar-les a noves inversions.  

Ara bé, amb l’actual sistema de finançament ens trobem amb dos variables que poden desmuntar ràpidament aquesta acceptable situació que abans he esmentat.  La reducció de les transferències de la Generalitat i l’Estat.  La menor recaptació dels impostos municipals que tenim congelats des de fa dos anys.

Per això hem de defugir propostes triomfalistes i dir a les coses pel seu nom.  Ens espera un mandat molt difícil i si volem mantenir la cohesió social caldrà, no solament ajustar-nos el cinturó, sinó aconseguir nous recursos.

En època d’eleccions sembla que els candidats hem d’estar somrients i no donar males notícies, al meu parer cal tractar al ciutadà amb el respecte que es mereix i dir la veritat.

Cal canviar de registre i dir menys el que voldríem i més el que hem de fer, el que és necessari fer. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada