dissabte, 30 d’abril del 2011

Capacitat local per a l’acció, el treball en xarxa en polítiques socials des del territori

El passat 29 d’abril a l’Auditori Palau de Congressos de Girona, 190 persones de Girona  de la resta de comarques i d’altres indrets de Catalunya ens hem trobat convocats pel Consell de Cohesió i Serveis Socials de Girona per a trobar maneres més eficients i coordinades de treballar per la cohesió-inclusió social i enfortir la cooperació entre els diferents agents socials.

L'heterogeneïtat ha estat l'èxit de la jornada: més de 30 entitats del 3er sector, 3 sindicats, 2 patronals, 10 professors, investigadors i becaris de la UdG, directius de l’ICS Girona, directius i tècnics de la Cambra de Comerç, Diputació de Girona i de la Diputació de Barcelona, tècnics de l’Ajuntament de Girona i d’altres Ajuntaments, Consells Comarcals i Consorcis de la demarcació de Girona: Figueres, Ripoll, Banyoles, Olot, St. Feliu, Sta. Coloma F, Lloret, la Bisbal, Salt i Cassà, d’ altres Ajuntaments I Consells Comarcals de Catalunya: Vic, Rubí, Sta., Coloma G., Terrassa, Berguedà, la Segarra.

Roger Cuscó de l’ICAS de la Generalitat ha parlat del present i futur del Plans Local d’Inclusió. Incertesa però voluntat de mantenir el desplegament de polítiques i recursos “més prioritàris”.

Mateo Hernando del SOC ha fet reflexions molt interessants sobre els canvis que fan falta en temes de polítiques actives d’ocupació. “Creixement econòmic no sempre vol dir augment de l'ocupació” ens ha donat una visió autocrítica sobre el SOC i necessitats de reestructuració

I el plat fort han estat les ponències de les comissions d’acció del CCSS 2010-11:- Heterogeneïtat dels temes i visibilització del treball conjunt. Temes d’interès actual. Es veu el “bon clima” entre els promotors i es nota el treball que s’ha fet en equip.

La ponència de Ricard Valls ens ha marcat noves estratègies i alternatives per treballar en xarxa i cooperant coma resposta al panorama actual de recessió. Exemples d’experiències europees de canvi de manera de treballar amb més eficiència.

Com a president del consell, he explicat el camí i l’esforç del treball i el procés del CCSS a través de diferents valors. He intentat identificar les fortaleses i les debilitats i elements a millorar de cara al futur. I òbviament animar als presents a continuar aquesta bona tasca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada